Тръмп е осъден да плаща по 10 хил. на ден заради неуважение към съда

Не е представил документи
Обновена: 26 апр 2022 21:48 | 26 апр 2022 21:45, Йоана Цонева
17
Тръмп е осъден да плаща по 10 хил. на ден заради неуважение към съда
Снимка: БГНЕС

В понеделник съдия от Ню Йорк обяви, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е проявил неуважение към съда, тъй като не е представил документите, поискани от главния прокурор на щата в рамките на гражданското разследване на бизнес практиките му, и постанови Тръмп да бъде глобяван с 10 000 долара на ден, докато не се съобрази с изискванията, предаде "Дейли Сабах".

Тръмп не успя да отмени призовката на главния прокурор на щата Летиция Джеймс, след което не е представил всички документи в определения от съда срок - 3 март, който по-късно беше удължен до 31 март по искане на адвокатите му.

Съдия Артър Енгорон постанови, че е уместно да се установи неуважение към съда поради това, което съдията нарече "многократни пропуски" при предаването на материалите и защото не е ясно дали Тръмп е извършил пълно търсене на отговарящи на изискванията документи.

"Г-н Тръмп, знам, че се отнасяте сериозно към бизнеса си и аз се отнасям сериозно към моя. С настоящето Ви подвеждам под отговорност за гражданско неуважение", каза съдията, въпреки че самият Тръмп не беше в съдебната зала.

Още по темата
Тръмп възнамерява да обжалва решението за неуважение към съда, заяви адвокатката му Алина Хабба. "С уважение изразяваме несъгласието си с решението на съда", казва Хабба в изявление.

Ако Тръмп не успее да плати глобата, той може да бъде вкаран в затвора, твърди Сара Крисоф, нюйоркски адвокат, която не участва в делото, но според нея подобен сценарий е малко вероятен и съдията може да избере други средства за защита, като например да увеличи размера на глобата.

Джеймс разследва дали Trump Organization, семейната компания на бившия президент, базирана в Ню Йорк, е посочила неверни стойности на недвижимите си имоти, за да получи изгодни заеми и данъчни облекчения.

Тя заяви, че повече от тригодишното разследване е открило "значителни доказателства", че компанията е включвала подвеждащи оценки на активите във финансовите си отчети в продължение на повече от десетилетие. "Днешното решение ясно показва: никой не е над закона", каза Джеймс в изявление в понеделник.

Тръмп, който е републиканец, отрича да е извършил нарушение и нарече разследването политически мотивирано. Джеймс е демократ.

Главният прокурор е поставил под въпрос начина, по който Trump Organization е оценила марката Trump, както и имоти, включително голф клубове в Ню Йорк и Шотландия и собствения апартамент на Тръмп в Trump Tower в центъра на Манхатън.

Също така в понеделник Енгорон уважи искането на офиса на Джеймс да задължи фирмата за недвижими имоти Cushman & Wakefield да се съобрази с някои призовки. Cushman е извършила оценки на няколко имота на Trump Organization.

Тръмп и две от пълнолетните му деца, Иванка и Доналд младши, също бяха призовани и им беше наредено да дадат показания пред главния прокурор. Предстои обжалване на свидетелските показания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ахахахахаха :))) А кажете ми сега, кой може да ги стигне американците? Не ние само, а никой! За съда в Пyтлepистан дори най-върлите фенове на джуджето знаят, че Съдът определя присъдата спрямо това, което реши джудженцето седейки на дългата 15 метра маса. А сега си представете тук, нашия съд да е като американски. Вика Прокуратурата някой бивш Президент, да речем Гоце и му иска документи откъде има СПА център. Той не ги дава, осъждат го да плаща 10 000лв на ден. Ако откаже, затвор. Cool, a? :)))
9
4
 
4
 
! Отговори
Ааа, не! преди 2 години
""Днешното решение ясно показва: никой не е над закона", каза Джеймс"////// Не никой! Байдън и синчето му и БЛМ и Сорос и "демократите", са над закона.
8
3
 
3
 
! Отговори
Усмихнато преди 2 години
До Съдия= Марксическите съдии на Сорос могат всеки да настъпят ако им се нареди и плати. А и това сме го преживявали. Много са я закършили щом за 5 години разледвания на Тръмп дори със специален прокурор и комисии, опряха до районни съдии. По метода: "Посочете ми човек, а аз ще измисля за какво да осъдя". Ама с Тръмп си строшиха главите. Но поне семейство Байдън са на свобода и чисти като сълзи. Както и Хиларито.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е гражданско дело. В гражданските дела е много по-тръдно обвинителя да спечели. Демократите и техните съдии ще се опитат всячески да четат изкълчено законите, за да го изкарат виновен за нещо, но накрая няма за какво да се хванат. После като го признаят за невинен ще трябва да му връщат пари. НО целта тук не е да го осъдят. Целта е да му попречат да се кандидатира пак защото ще спечели, а демократите нямат никакъв кандидат освен заспалия педофил!
6
8
 
13
 
! Отговори
Съдия преди 2 години
Артур Енгорон каза: " Г-н Тръмп, знам,че приемата сериозно бизнеса си и аз приемам моя сериозно . За това ви обвинявам в гражданско неподчинение и ви глобявам с 10 хиляди долара на ден докато не отстраните това неуважение ." Оранжевият бабуин е свършен прокурорите на Ню Йорк са го настъпили яко .
5
3
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бай Дони да дава по едно 10 000 нацяло :)))
4
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ,че Америка и света се спаси от него- голяма откачалка е. И до сега се чудя на американците ,че го избраха. Байдън може да е стар ,но е добре за Америка и света той да е президент !
3
9
 
6
 
! Отговори
Boring преди 2 години
И как ще се отрази това на живота в България?
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Go Donald Go
1
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалка история. Путин си вкара закон никой да не го пипа а съдиите им казва какво да правят по телефона. За това Русия е напред